Schade: Verende Caravan Vloer

schade-verende-vloer-caravan-centrum-heuvelrug-utrecht
Soms kan het gebeuren dat de bodem van een caravan op plekken zacht aanvoelt, gaat ‘veren’ als je er overheen loopt. Meestal op plekken waar veel gelopen worden. De bodem bestaat uit 3 lagen, zogenaamde sandwichconstructie, een boven en onderlaag, met daartussen isolatie materiaal. Deze delen zijn met elkaar verlijmd, maar in sommige gevallen laat die lijm los. Daardoor zal het isolatiemateriaal ingedeukt raken en er ontstaan lege ruimtes. Het kan zo erg worden dat de boven of onderlaag gaat scheuren en dat de hele vloer vervangen dient te worden.

Gelukkig hoeft het niet zo ver te komen. Een verende caravan vloer is door ons prima te repareren. Injectie van de caravanvloer met epoxyschuim is dan de oplossing. Het probleem is daarmee verholpen en zal niet terugkeren.

De procedure voor het van onderaf injecteren van de vloer met epoxyschuim gaat als volgt:

  • In de bodemplaat worden gaten geboord tot de bovenplaat ter hoogte van het verende gedeelte.
  • Hierna wordt de vloer aan de binnenzijde verzwaard, zodat de druk op de bovenzijde egaal is, dit voorkomt de vorming van hobbels aan de aan de vloer.
  • In de gaten wordt vervolgens een speciaal 2 componenten epoxyschuim gespoten, dit schuim neemt 5x in volume toe en vult zo de open ruimtes in het isolatiemateriaal op. Het overtollige schuim wordt uit het gat geperst, hierdoor is het zeker dat de ruimte volledig opgevuld is.
  • Als het schuim volledig uitgehard is, worden de uitsteeksels afgezaagd en de bodemplaat wordt voorzien van een nieuwe coating, waardoor deze weer waterdicht is.

De prijs voor het herstel van de vloer wordt berekend per m2. De eerste m2 kost
€ 295,-, voor iedere extra m2 is de prijs € 125,-.