Schade: Klapband

klapband-caravancentrum-heuvelrug-utrecht

Een goede set banden is noodzakelijk om veilig met een caravan te rijden. Van belang zijn de leeftijd, draagvermogen en de juiste banden spanning. Overbelading of een te hoge leeftijd van de band zijn dikwijls de oorzaak van een klapband. De BOVAG adviseert om na 6 jaar uw banden te vervangen, en natuurlijk is het van belang dat die banden het juiste (een hoog) draagvermogen hebben. We hebben veel ervaring met de reparatie van een klapband schade. Vaak is er schade aan de bodem, wielkuip en spatbord. Maar ook de binnenzijde van de caravan kan flink beschadigd zijn, zoals bijvoorbeeld de toiletruimte, hangkast met kachel of een kapotgeslagen keuken. Ook als u de klapband schade aan uw caravan krijgt kort voor uw vakantie kunnen we waarschijnlijk een noodreparatie uitvoeren zodat uw vakantie niet in gevaar komt.

Garantie

Op elke schade reparatie zit een BOVAG garantie van 2 jaar, omdat wij overtuigd zijn van onze expertise geven wij u nog eens 2 jaar extra garantie.

Verzekering

Als BOVAG gecertificeerd bedrijf (strenge eisen op gebied van milieu, arbozorg, kwaliteit en service verlening) verzorgen wij de complete afhandeling van de schade en komt uw vakantie niet in gevaar. Een caravan verzekering is meestal voorzien van een All Risk dekking, ook al bent u zelf de veroorzaker van de schade. In geval van een klapband valt de oorzaak (de band) niet of gedeeltelijk onder dekking, maar is de gevolgschade wel gedekt.

Verzekeringsmaatschappijen zijn de laatste tijd echter bezig hun klanten te verplichten om de schade bij een ander herstelbedrijf dan die van uw keuze te laten repareren. De verzekeringsmaatschappij heeft vaak onderlinge afspraken met deze herstelbedrijven, zodat zij de schade voor hun voordeliger kunnen laten repareren.

U bent altijd vrij om zelf uw reparateur te kiezen en dus geen eigen risico!

Sommige verzekeringsmaatschappijen zullen u doorsturen naar andere bedrijven dan Heuvelrug Kampeer & Caravan om schade te laten herstellen. Zij geven aan dat hierdoor in de meeste gevallen het eigen risico zal komen te vervallen. Wij willen u belonen dat u heeft gekozen voor Heuvelrug Kampeer & Caravan. Wij zullen het eigen risico voor onze rekening nemen, want we zijn er trots op om de schade te mogen herstellen.
Laat u dus niet dwingen. Een voorwaarde van de Knaus fabriek om volledige garantie te behouden is dat een Knaus caravan bij schade wordt hersteld bij een Knaus dealer.

  • Vul altijd het Europees schadeformulier in en laat dit (indien nodig) door de tegenpartij ondertekenen
  • Meld de schade bij ons (tel. 0343-451320 of mail: info@heuvelrugkampeerencaravan.nl) en maak een afspraak voor het brengen van de caravan
  • Wij melden de schade bij uw verzekeringsmaatschappij
  • Meebrengen: kentekenbewijs en polisblad
  • Voorwaarde geen eigen risico: het schade bedrag moet boven de 1000,- (excl. btw) zijn
  • Samen met u plannen wij het herstel en expertise van uw caravan

Voordelen van Heuvelrug Kampeer & Caravan:

  • Behoud van eigen risico
  • Geen zorgen, de financiele afwikkeling van de schade wordt rechtstreeks met de verzekeringsmaatschappij gedaan
  • Ruime ervaring met betrekking tot alle vormen van schade herstel van alle merken
  • Gebruik van originele onderdelen en de daarbij behorende montage richtlijnen volgens de fabrikanten