BOVAG Vochtcontrole

vochtcontrole-caravancentrum-heuvelrug-utrecht
Vocht is onbetwist de grootse vijand van de caravan. Als vocht kan indringen in de vloer, de wanden of het dak van de caravan kan dit tot verrotting van houten delen leiden.

Een flinke schade kan het gevolg zijn. Om dit te voorkomen kun je het beste regelmatig een vochtmeting laten uitvoeren. Caravanfabrikanten nemen op dit punt ook geen risico en stellen, dat ter behoud van de waterdichtheidsgarantie, de koper zijn caravan jaarlijks door de dealer op vochtinwerking moet laten controleren.

Bij het laten uitvoeren van de BOVAG onderhoudsbeurt vindt ook een globale vochtcontrole plaats. Indien er aanwijzingen zijn van mogelijke vochtinwerking, dan kunnen wij in overleg met u de uitgebreide vochtmeting uitvoeren met professionele meet apparatuur. Onze monteurs hebben veel ervaring en kennen de veel voorkomende problemen bij de verschillende merken. Een andere, zeer dringende aanleiding voor een vochtcontrole zijn vochtkringen, loslatende wandbedekking, een muffe lucht of schimmelvorming.

Overtuig uzelf van de noodzaak om regelmatig een vochtmeting uit te voeren. Vrijwel elke caravanverzekering heeft een uitsluiting van aansprakelijkheid in de poliswaarden indien het verzekerde object niet goed is onderhouden. Vooral bij langzaam inwerkend vocht kan de schade al groot zijn voordat je er zelf iets van merkt. Na de uitgebreide vochtcontrole weet u waar uw caravan aan toe is, en dat is wel zo prettig. N.B. een vochtcontrole blijft altijd een momentopname.

De BOVAG vochtcontrole kost € 45,-.